Párkányok

A beltéren használatos könyöklők, valamint a kültéren alkalmazható párkányok a nyílászárók elengedhetetlen kiegészítői. Az épület díszítő elemeként szolgálnak, a párkányok esztétikus megjelenésük mellett azonban szerkezeti funkcióval is rendelkeznek. Alapvető feladata a csapadékvíz elvezetése.

Szalagfüggönyök

A szalagfüggöny az irodahelyiségek és középületek világából érkezett, hogy meghódítsa a lakástulajok szívét. Bár a folyamat még tart, a szalagfüggöny már eddig is szép eredményeket tudhat maga mögött. A régi pasztellszíneket ugyan nem hagyta el végleg, mégis nagy lépést tett a színválaszték terén, ma már szinte bármilyen színben kapható.

Redőnyök, reluxák

Fény-, belátás-, zaj- és betörés elleni védelem tünteti ki a redőnyöket. Szabályozzák a beeső fény mennyiségét egészen az elsötétítésig, védik a magánszférát a kíváncsi tekintetek elől, kizárják az utca zaját és a hívatlan vendégek is kívül maradnak.

Szúnyoghálók

Napjainkban azonban többszörös funkciót kell ellátniuk. A szúnyogok bejutásának megakadályozása mellett védelmet kell nyújtaniuk a por, falevelek, különböző allergizáló szöszök, szőr- és hajszálak, méhek és más rovarok behatolása ellen és egyben lehetővé kell tennie a zavartalan szellőztetést és közlekedést is.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail